Blogi

Talousjohtajapalvelu – yritysten talouden asiantuntija

Image

Talousjohtajapalvelu – ratkaisu yrityksille, jotka tarvitsevat talouden asiantuntijaa


Ulkoistettu talousjohtaja on monen pk-yrityksen valinta, kun tarvitaan varmaa talousasiantuntijuutta oman ydinosaamisen tueksi. Talousjohtajapalvelu on selvästi kustannustehokas keino saada lisäresursseja yrityksen talousjohtamiseen.

JTT Auditin talousjohtajapalvelu on suunniteltu yrityksille, jotka tarvitsevat talouden asiantuntijaa päätöksenteon tueksi. Kaikissa tilanteissa yrityksellä ei ole mahdollisuutta tai halua rekrytoida omaa talousjohtajaa tai talouspäällikköä. Moni päätyykin nykyään hankkimaan palvelun talon ulkopuolelta. Näin saadaan lisäresursseja talousjohtamiseen ja talouden seurantaan sekä raportointiin.


Tyypillinen talousjohtajapalveluiden asiakas on esimerkiksi yrittäjävetoinen yritys, jossa yrittäjä tai yrittäjät ovat toimitusjohtajia tai operatiivisia johtajia. Nämä johtajat keskittyvät yrityksen ydintoimintoihin, mutta eivät välttämättä omaa kaikkea talouspuolen asiantuntemusta tai resursseja.


Talousjohtajapalvelu auttaa yritystä vapauttamaan aikaa liiketoiminnan kehittämiseen ja omaan kovaan osaamiseen. Talousjohtajapalvelut tarjoavat asiakkailleen talouden asiantuntijan, joka seuraa yhtiön liiketoimintaa, tekee raportin tämänhetkisestä tilanteesta sekä päivittää vuoden budjettia ja ennustetta.


Talousjohtaja on enemmän kuin kirjanpitäjä


Talousjohtajan rooli poikkeaa huomattavasti controllerista tai kirjanpitäjästä. Kirjanpitäjä keskittyy rutiineihin: päivittäiseen kirjanpitoon ja sisäiseen laskentatoimeen. Talousjohtaja vastaa seurannasta, raportoinnista ja muista talouspalveluista yrityksen johdolle ja omistajille. Talousjohtaja kiinnittää huomiota laajempaan kuvaan liiketoiminnasta, auttaa yrityksen johtoa päätöksenteossa ja osallistuu strategian suunnitteluun.


Budjettien ja ennusteiden lisäksi talousjohtajan toimeen kuuluu myös yhtiön käyttöpääomien hallinta eli kassavirran ja kassabudjettien laatiminen ja seuraaminen. Erityisesti nyt, kun kustannukset nousevat lähes joka puolella, saattaa monessa yhtiössä huolettaa omien kassavarojen riittävyys. Talousjohtajalle kassavirta-analyysi on enemmän kuin vain pankkitilin saldon seuraamista. Asiantuntija osaa tarkkailla käyttöpääoman hallintaa pitkällä kantamalla: mikä on tilanne esimerkiksi kolmen kuukauden päästä?


Ulkoistettu talousjohtajapalvelu tuo varmuutta ja näkemystä liiketoimintaan


Talousjohtajapalvelu on ulkopuolisen asiantuntijan tarjoama palvelu, joka auttaa yritystä hoitamaan taloushallintoa, tekemään analyysiä ja suunnittelemaan talouden kehitystä. Vaikka ulkopuolinen henkilö ei välttämättä heti tunne yrityksen toimintaa ja kulttuuria yhtä hyvin kuin sisäinen henkilökunta, ulkoistamisella on useita etuja.


Ensinnäkin, ulkopuolinen asiantuntija tuo varman asiantuntijuuden. Palvelun yksi suurimmista eduista on se, että ulkopuolinen henkilö tarkastelee yrityksen lukuja kuukausittain ja antaa raportin niistä. Tämä auttaa yrityksen johtoa olemaan ajan tasalla taloushallinnon tilanteesta ja tekemään tarvittavat päätökset ajoissa. Ulkopuolinen asiantuntija voi myös tarjota uusia näkökulmia toimintaan.


Toinen etu on se, että talousjohtajapalvelu voi olla matalan kynnyksen tilaisuus oppia yhdessä. Talousjohtaja osallistuu aktiivisesti keskusteluihin, joissa yrityksen edustajat voivat esittää kysymyksiä ja saada selkokielistä tietoa talouden tilanteesta. Tällainen dialogi palvelee tilannetta usein paremmin kuin pelkät käppyrät ja diagrammit. Ulkopuolinen asiantuntija voi myös auttaa yrityksen edustajia ymmärtämään paremmin taloushallinnon käsitteitä ja prosesseja.


Mitä ulkoistettu talousjohtaja maksaa? Kuinka hankin palvelun?


Talousjohtajapalvelun kulut riippuvat yrityksen koosta ja tarpeista. Kun kysymys ulkopuolisen avun hankkimisesta tulee ajankohtaiseksi – esimerkiksi kasvu- tai muutostilanne yrityksessä – ollaan yleensä jo siinä vaiheessa, jossa talousjohtajapalvelu tulee olemaan kustannustehokkain vaihtoehto.


Kun etsit ulkoistettua talousjohtajaa, ota meihin yhteyttä, niin muotoilemme yhdessä yrityksesi tarpeet ja meidän palvelumme yhteensopiviksi. JTT pitää yrityksesi kanssa kartoituspalaverin, jossa käydään läpi muun muassa yrityksen viime vuoden tilanne ja tavoitteet tuleville vuosille. Teemme tarjouksen ja kerromme, missä asioissa voimme auttaa.


Jos haluat kysyä lisää talousjohtajapalvelusta yritystäsi koskien, ota reilusti yhteyttä. Meidät saat helpoiten kiinni lomakkeella osoitteessa: www.jtt.fi/yhteystiedot

Antti Pekkarinen

Osakas, JTT Advisory
0407016640
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.